O MNIE

dietetyk kolbuszowa

 

Dzień dobry 🙂 Nazywam się Angelika- prywatnie szczęśliwa mama i żona, zawodowo dietetyk i technolog żywności w jednym.

Pochodzę z tradycyjnej Polskiej rodziny, gdzie na stole króluje mięso, jaja, nabiał oraz mało warzyw…. 🙂 Będąc nastolatką nie akceptowałam swojego wyglądu. W liceum postanowiłam schudnąć, co nie skończyło się pozytywnie- utrata miesiączkowania, leczenie hormonalne i utrata pięknych bujnych włosów to konsekwencje niezbilansowanej, wysoko restrykcyjnej diety.

W 2009 roku rozpoczęłam studia na kierunku „Technologia Żywności i żywienie człowieka” na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. To w trakcie studiów zjadłam po raz pierwszy szpinak i powoli uczyłam się o znaczeniu żywności w codziennej diecie. Po ich zakończeniu pracowałam jako specjalista ds. jakości w zakładzie spożywczym. Jednak praca ta nie dawała mi satysfakcji. Od dzieciństwa marzyłam i czułam potrzebę pomagania drugiemu człowiekowi. Dlatego postanowiłam rozpocząć kolejne studia na kierunku „Dietetyka”. I tak od trzech lat zmieniam wasze złe nawyki żywieniowe i pomagam w poprawie jakości życia w wielu jednostkach chorobowych 🙂

W wolnym czasie uwielbiam gotować i eksperymentować w kuchni ( mogłabym tak siedzieć godzinami). Od jakiegoś roku fascynuje mnie kuchnia wegańska, dlatego też coraz więcej posiłków w moim domu jest właśnie zgodne z tą dietą.

Zdrowym odżywianiem inspiruje innych poprzez social media. Jeżeli chcesz być na bieżąco o tym co pojawia się na blogu zapraszam na mój instagram oraz facebook.