Gdy wysokie temperatury nie dają żyć, każdy marzy o łyku zimniej, orzeźwiającej wody. A gdy nie lubimy wody? Oto kilka propozycja na wykorzystanie darów natury w postaci pysznych smoothie!
Smoothie czereśniowe
- 300 g ciemnych czereśni
- Pół szklanki wody
- 5 kostek lodu
Czereśnie umyć, wypestkować i umieścić w blenderze. Zmiksować z wodą i kostkami lodu, aż do połączenia się wszystkich składników.
Smoothie jagodowe
- 300 g jagód
- 1,5 szklanki wody
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 5 kostek lodu
Jagody umyć, umieścić w blenderze. Dodać miód, wodę, sok z cytryny i lód. Miksować, aż do wymieszania się wszystkich składników.
Smoothie arbuzowe
- 1 szklanka wody
- 1 kg arbuza
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 5 kostek lodu
Z arbuza usunąć pestki, wydrążyć miąższ, pokroić w dużą kostkę i wrzucić do blendera. Dodać pozostałe składniki i zmiksować, aż do wymieszania się wszystkich składników.