Zapiekanka rybna ze szpinakiem

Zapiekanka rybna ze szpinakiem
 

Pierwszy przepis z wykorzystaniem szpinaku. Zapiekanka jest, jak większość moich przepisów- prosta i szybka do przygotowania, a jaka pyszna :))

Zapiekanka rybna ze szpinakiem

 
Składniki: 
  • 500g filetów ryby ( u mnie był to mintaj)
  • 500 g szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • opakowanie mozzarelli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • bazylia
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej


Wykonanie: W naczyniu żaroodpornym umieścić drobinę oliwy z oliwek oraz rybę. Posiekany szpinak wymieszać z jajkiem, czosnkiem i przyprawami, po czym wyłożyć na rybę. Na wierzchu umieścić pokrojoną w plastry mozzarellę. Całość piec ok. 30 min w temp. 180 stopni Celsjusza.
 

Related Posts

Makaron z krewetkami

Makaron z krewetkami

  Przepis na ten pyszny makaron z krewetkami otrzymałam od uroczej mistrzyni kuchni Francuskiej. Jest to posiłek kuchni śródziemnomorskiej. Lekki, a zarazem syty i przepyszny! Krewetki, szczególnie w wersji mrożonej, są już łatwo dostępne w naszych sklepach. Proste do zrobienia, gdyż w większości są to […]

Zapiekany łosoś z pomidorami

Zapiekany łosoś z pomidorami

Przynajmniej 2 razy w tygodniu powinniśmy sięgać po ryby. Są one źródłem pełnowartościowego białka oraz zdrowych tłuszczy, czyli nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Najlepiej aby były to ryby tłuste jak dorsz, makrela, śledź lub właśnie łosoś, którego dziś proponuje wraz z pomidorami, Zapiekany łosoś z pomidorami […]