zdrowe odżywianie jest łatwiejsze niż myślisz

Zapiekanka rybna ze szpinakiem

Zapiekanka rybna ze szpinakiem
 

Pierwszy przepis z wykorzystaniem szpinaku. Zapiekanka jest, jak większość moich przepisów- prosta i szybka do przygotowania, a jaka pyszna :))

Zapiekanka rybna ze szpinakiem

 
Składniki: 
  • 500g filetów ryby ( u mnie był to mintaj)
  • 500 g szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • opakowanie mozzarelli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • bazylia
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej


Wykonanie: W naczyniu żaroodpornym umieścić drobinę oliwy z oliwek oraz rybę. Posiekany szpinak wymieszać z jajkiem, czosnkiem i przyprawami, po czym wyłożyć na rybę. Na wierzchu umieścić pokrojoną w plastry mozzarellę. Całość piec ok. 30 min w temp. 180 stopni Celsjusza.
 


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *