Składniki:
Cukinia 1 średnia sztuka
Brokuły 1 sztuka
Cebula 1 średnia sztuka
Jogurt naturalny gęsty 2% tł.
Sól 2 łyżeczki
Pieprz 2 łyżeczki
Majeranek 2 łyżeczki
Ziele angielskie 2 sztuki
Wykonanie:
W garnku zagotować 1,5 l wody.
Brokuła opłukać i podzielić na różyczki.
Cukinię umyć, obrać ze skórki i pokroić w dowolne kształty.
Cebulę obrać, pokroić.
Wszystkie warzywa umieścić we wrzącej wodzie, gotować do miękkości. Następnie odstawić z ognia i rozdrobnić za pomocą blendera.
Zupę zabielić jogurtem naturalnym i przyprawić do smaku.
Zagotować.
Porcja dla ok. 6 osób
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 12,0 kcal
Białko:1,0 g
Tłuszcz:0,2 g
Węglowodany:1,9 g
Błonnik: 0,4 g
Propozycja podania: z pełnoziarnistym makaronem lub pieczywem.
Uwielbiam zupy kremy! Gładkie w konsystencji, jednolite, gęste, po prostu pyszne. Twoja również wygląda apetycznie. Pozdrawiam